Nieuws

Feestelijke start van de renovatie
Alhenablok in Rotterdam 


Publicatiedatum:
2e kwartaal 2024

In juli gaf Chantal Zeegers, wethouder Klimaat, Bouwen en Wonen bij de gemeente Rotterdam, het feestelijke startsein voor de duurzame renovatie van het iconische Alhenablok uit 1920, gelegen op de hoek van het Marconiplein in Rotterdam. Dit prachtige gebouw, ontworpen door de beroemde architecten Brinkman en Van der Vlugt (bekend van De Kuip en de Van Nelle Fabriek), ondergaat een volledige transformatie.

Onder leiding van Woonbron en uitgevoerd door BIK bouw, worden alle technische gebreken aangepakt. Het pand wordt verduurzaamd, grondig geïsoleerd, en aangesloten op het warmtenet. Bovendien worden er liften, trappenhuizen en galerijen toegevoegd, en het dak wordt vernieuwd. Belangrijk is dat de historische gevel behouden blijft, waardoor de architectonische kenmerken uit het verleden worden gerespecteerd.

Naast de renovatie van de bestaande structuur, worden er vijf houtbouwwoningen (BIK wood) toegevoegd, waardoor het totaal op 80 gerenoveerde woningen en 5 bedrijfsruimtes komt. Richard Sitton, voorzitter van de Raad van Bestuur van Woonbron, zegt trots: “Alles bij elkaar renoveren we 80 woningen in het middenhuursegment en vijf bedrijfsruimtes. Én we bouwen vijf houtbouwwoningen tussen de Pax Christi kerk en het Alhenablok.”



Oosteinde 11 r 2991 LG Barendrecht 
0180 - 726946 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Volg ons