Transformatie

Burgraadt

Project details
 • Locatie
  Burgemeester de Raadtsingel 49
  Dordrecht
 • Opdrachtgever
  Van Twist vastgoed
 • Architect
  Houben / van Mierlo Architecten
 • Projectkenmerken
  hoogbouw
  transformatie
 • Projectomvang
  30 appartementen (huur)
 • Totale aanneemsom
  € 4.525.000,00
 • Opleverdatum
  2022

Burgraadt is een kantorencomplex, onderverdeelt in vier vleugels, gelegen op een prachtige locatie in het oude centrum van Dordrecht tegenover het Centraal Station. De concentratie van ons tijdens het project ligt op de
C-vleugel, een negenlaagse kantoorvleugel die wordt getransformeerd naar 30 hoogwaardige huurappartementen voor de vrije sector.

  Bouwfase

  De gevel zo snel mogelijk en efficiënt vernieuwen vergt veel voorbereiding

  Voordat de verbouwing op gang kwam werd de technische ruimte die zich op de 9e verdieping bevond eerst naar het dak van de 6e verdieping van de B-vleugel verplaatst.

  Een grote leidingschacht werd gecreëerd in de oude toiletruimtes van de centrale hal. Dat betekent dat deze toiletruimtes compleet gestript werden, waarna er grote gaten in de vloeren gezaagd zijn van 1000x2800mm die uiteindelijk de nieuwe leidingschacht vormt. Daar werd een brandwerende wand op aangebracht, en toiletten met voorruimte werden gemaakt.

  Boven op het dak is een wandsparing van 1800x3800mm aan de achterkant van de huidige leidingschachten gemaakt. Ook is er een staalconstructie op het dak gezet, zodat de nieuwe luchtbehandelingskast daarop gezet kon worden en aangesloten werd op de al aanwezige luchtkanalen.

  Na deze bouwfase zijn we in april dit jaar begonnen met de transformatie van het pand. Omdat we het gebouw zo snel mogelijk wilden voorzien van een nieuwe gevel, is samen met MOL Lifting een personen/goederenlift ingezet. Deze kan 2 ton aan gewicht dragen waardoor het bevoorraden en afvoeren van materiaal erg vlot kan gaan.

  Vanaf de 8e verdieping is de ronde gevel voorzien van een zogenaamde zeembalkon. Deze wordt gebruikt om de oude buitengevel te slopen en de nieuwe buitengevel te plaatsen. Om dit veilig en uit het zicht te doen is er een enorm veiligheidsscherm gemaakt met 4 leuningen en een steigernet ervoor zodat, indien nodig, we ook op een trapje veilig de gevels kunnen aanpakken.

  Het gebouw krijgt uiteindelijk nieuwe balkons en pergola's zodat de (oude) ronde gevel verandert in een hoekige vorm. Deze worden echter pas geplaatst als de montage van de nieuwe gevels op de begane grond klaar zijn. Wanneer alle aanknooppunten voor de nieuwe balkons, de zogenaamde handjes, exact op hun plek zitten, kunnen de nieuwe balkons moeiteloos worden gemonteerd.

  Oosteinde 11 r 2991 LG Barendrecht 
  0180 - 726946 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Volg ons