Nieuws

BIK bouw is Unicef Business Buddie


Publicatiedatum:
25 oktober 2022

BIK bouw helpt UNICEF om kinderen in Ivoorkust onderwijs te bieden via het innovatieve project Plastic Bricks. Door plastic te recyclen worden er bouwstenen voor klaslokalen gemaakt. BIK bouw sluit zich met deze samenwerking aan bij UNICEF Business Buddies.

 ‘We zijn superblij met de bijdrage van BIK bouw’, aldus Joliene Heimgartner van UNICEF Nederland. ‘Dankzij de steun van Nederlandse bedrijven zoals BIK bouw zorgen we ervoor dat meer kinderen in Ivoorkust naar school kunnen, en dat tegelijk andere problemen in het land worden aangepakt.’

Bouwstenen voor de toekomst
Het project Plastic Bricks stimuleert niet alleen onderwijs voor meer kinderen in Ivoorkust. Er wordt ook gewerkt aan een beter milieu. Ivoorkust heeft namelijk een enorm afvalprobleem. Hoofdstad Abidjan produceert elke dag 288.000 kilo plastic afval. UNICEF laat een deel hiervan recyclen tot plastic bouwstenen, waarmee schoollokalen worden gebouwd. Op dit moment gaan er 1,6 miljoen kinderen in Ivoorkust niet naar school.

‘Kinderen hebben de toekomst’
"De samenwerking is eigenlijk heel vanzelfsprekend", vertelt Jasper Sluimer, directeur van BIK bouw. "Wij krijgen vaak de vraag: wat doen jullie voor de maatschappij? Daar geven we met deze actie antwoord op. Door ons aan UNICEF te verbinden horen we bij een grote organisatie die op mondiale schaal kinderen hulp geeft. Als werkgever vinden wij de ontwikkeling van kinderen belangrijk. Als kinderen de kans krijgen zich te ontwikkelen, kunnen ze de wereld een beetje beter maken. Met onze bijdrage kan UNICEF bijvoorbeeld, een nieuw klaslokaal van plastic bouwstenen neerzetten." 

Oosteinde 11 r 2991 LG Barendrecht 
0180 - 726946 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Volg ons