Nieuwbouw

Vakantiewoning Westkapelle

Vervangende nieuwbouw aan de voet van de duinen.

Deze vakantiewoning is gebouwd op een draagconstructie bestaande uit een balkenfundering op palen met een betonnen combinatievloer. Daarop staat een houtskeletbouw met Kingspan TEK wanden, houten kolommen met samengestelde balken en houten verdiepingsvloer. Voor een zonnige leefruimte is de schil grotendeels uitgevoerd met glas en aluminiumkozijnen. De wanden zijn aan de buitenzijde bekleed met onderhoudsvrij hout. Het project is opgeleverd inclusief de afbouw en installaties.

Project details
 • Locatie
  Joossesweg
  Westkapelle
 • Opdrachtgever
  Particulier
 • Architect
  Borren Staalenhoef Architecten
 • Projectkenmerken
  Kingspan TEK
  duurzaam
 • Projectomvang
  vakantiewoning
 • Totale aanneemsom
  € 230.000,-
 • Opleverdatum
  2016
  Bouwfase

  Het lijkt op houtskeletbouw,
  maar is toch anders

  De wens van de opdrachtgever: een kostenefficiënte, eenvoudige woning met zo veel mogelijk volume, simpel te bouwen, te beheren en te exploiteren. Het TEK bouwsysteem bood een passende oplossing met de hoge isolatiewaarde, volledige luchtdichtheid, snelle bouwtijd en minimale overlast als belangrijkste voordelen.

  Bij het Kingspan TEK Bouwsysteem is de isolatielaag volledig geïntegreerd in de panelen. Hierdoor worden de benodigde isolatiewaarde en luchtdichtheid al tijdens de montage bereikt. De panelen zijn opgebouwd uit OSB/3-plaatmateriaal en een harde polyurethaankern met een lambda-waarde van 0,023 W/mK. De gesloten celstructuur van de urethaanisolatiekern zorgt ervoor dat er geen lucht binnenin de panelen kan circuleren. De geïsoleerde verbindingsveren zorgen voor een ononderbroken luchtdichte en koudebrugarme schil. Hiermee is eenvoudig een luchtdichtheidsklasse 3 met een qv;10 waarde van < 0,15 te realiseren.

  Oosteinde 11 r 2991 LG Barendrecht 
  0180 - 726946 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Volg ons