Sloop gestart fase 2

BobCat Tuin van Noord 2


Start bouw Huis van Bewaring 

Fase 2 van Tuin van Noord – 31 appartementen

fotoartikel1

 

Met het slopen van een deel van de gevel inclusief tralies, is aangevangen met de bouw van de 31 appartementen in het Huis van Bewaring – fase 2 van Tuin van Noord. Robin Dijkgraaf – directeur HD Groep – sloopte dinsdag 6 november met een bobcat de gevel. Het gehele projectteam van HD Groep en Bik Bouw trok vervolgens symbolisch gezamenlijk enkele tralies van een voormalige cel af. 

 

 

BIK bouw uit Barendrecht is in opdracht van Tuin van Noord verantwoordelijk voor de bouw van de 31 appartementen in het Huis van Bewaring (fase 2). BIK bouw is afgelopen weken reeds gestart met demontagewerkzaamheden binnenin het Huis van Bewaring.

Vanaf vandaag is er dus begonnen met de daadwerkelijke sloop van de buitengevels. Verwachting is dat de sloopwerkzaamheden circa 8 á 10 weken in beslag gaan nemen. Daarna vinden de eerste funderingswerkzaamheden plaats. De verkoopgesprekken voor de 31 appartementen zijn in volle gang. De kopers worden op een later moment uitgenodigd voor het slaan van de eerste paal.

Huis van Bewaring

In het Huis van Bewaring komen in totaal 31 appartementen variërend in grootte van circa 45 m2 tot circa 73 m2, verdeeld over 4 woonlagen. Het Huis van Bewaring is een bijzonder project waar verbouw en nieuwbouw samen komen. Een gedeelte van het Huis van Bewaring blijft bestaan en is dus bestaande bouw. Hierin komen 7 appartementen. De gevel, fundering en de verdiepingsvloeren van dit gedeelte blijven zoveel mogelijk gehandhaafd waardoor de historische uitstraling in tact blijft. De plek waar de 24 appartementen komen, wordt sloop-nieuwbouw.

Voortgang bouw fase 1

Ook de bouw van fase 1 (voormalige cellenvleugels) loopt voorspoedig. De afgelopen periode zijn de saneringswerkzaamheden en de heiwerkzaamheden van de Cellenvleugels afgerond. Momenteel treft BAM Wonen voorbereidingen om de begane grondvloeren te storten. De eerste vloer is reeds gestort. Ook op het terrein rondom de vleugels wordt volop gewerkt, want Eneco is gestart met het aanleggen van de stadsverwarming.

Tuin van Noord

Tuin van Noord is een bijzonder project waar met respect voor de rijke historie wordt gebouwd aan een nieuwe toekomst. Tuin van Noord is een ontwikkeling van HD Groep. HD heeft ruime ervaring met binnenstedelijke herontwikkelingen. Door deze diepgaande en actuele kennis van de vastgoed- en bouwmarkt is HD in staat dergelijke complexe projecten optimaal te ontwikkelen en te realiseren.

Lees hier alle plannen.

logo kapel

 

 • icoonBIK5
  BIK bouw
 • icoon1
  Betrouwbaar
 • icoon2
  Betrokken
 • icoon3
  Innovatief
 • icoon4
  Kwaliteit
 • icoon5
  Klantgericht
Contact gegevens

VESTIGINGSADRES: BIK bouw | Oosteinde 11 r | 2991 LG Barendrecht | 0180-726946 | VOLG ONS: