Twee prachtige projecten die BIK bouw heeft mogen realiseren zijn genomineerd voor de Rotterdamse Architectuurprijs 2019!

Met trots kunnen wij melden dat de projecten “Transformatie voormalig PTT gebouw” en “Slaakhuys” tot de 10 genomineerden behoren die door de vakjury zijn gekozen uit de 47 inzendingen. Stemmen voor de RAP-publieksprijs kan tot en met 1 december.

Vindt u ook dat de transformatie van het PTT gebouw of het Slaakhuys de publieksprijs moet winnen? Breng dan nu uw stem uit!

RAP samengevoegd Tekst2

Maak kennis met het project “Transformatie voormalig PTT gebouw”

In 2019 heeft het voormalige PTT gebouw uit 1951 aan de Binnenrotte een transformatie ondergaan van industrieelpand naar appartementengebouw met een restaurant op de begane grond. JSA heeft het ontwerp gemaakt voor twintig appartementen die zijn ingepast in de royaal bemeten structuur. De marktgevel is aangepast om buitenruimtes te creëren en tevens meer daglicht in het interieur van het gebouw te realiseren. Op de begane grond zijn de nieuwe sparingen voorzien van verdiepings hoge ranke stalen puien als entree naar het restaurant. Het gebouw is voorzien van een compleet nieuwe installatie, welke zijn warmte betrekt van het bestaande telecom verbindingsstation in de kelder en het gebouw in combinatie met enkele warmtepompen energieneutraal verwarmd en koelt. Op het dak zijn de dakpannen vervangen door zonne-leien in een donkere maar neutrale kleur, waarmee de zonnepanelen zo goed als onzichtbaar zijn en het dak zijn esthetisch hoogwaardige uitstraling heeft behouden. De appartementen zijn geheel ingericht opgeleverd.

Wilt u uw stem uitbrengen op het project Transformatie voormalig PTT gebouw of wilt u meer weten? Klik dan hier!

Opdrachtgever particuliere belegger Architect JSA | jeroen schipper architecten bv Bouwer BIK bouw 

Maak kennis met het project “Slaakhuys”

Het Rijksmonument Slaakhuys huisde vroeger de redactie, zetterij en drukkerij van de krant ‘Het Vrije Volk’. Later kreeg het gebouw diverse andere gebruikers waaronder een deelgemeentekantoor en raakte het geheel versnipperd. Oorspronkelijke afwerkingen en materialen verdwenen achter verlaagde plafonds en voorzetwanden. Na jaren van leegstand, kraak en tijdelijk gebruik gaat het rijksmonument nu een nieuwe levensfase in als vier-sterren-hotel en op de begane grond een niewe Lidl supermarkt. Oorspronkelijke afwerkingen zijn zorgvuldig blootgelegd of teruggebracht. Diverse rommelige opbouwen en ventilatiekanalen die later werden aangebracht zijn weer verwijderd en maken plaats voor onder andere dakterrassen en een nieuw “penthouse” op de redactieflat. Met de heropening van het complex komt een einde aan twintig jaar van verval en krijgt wederopbouwstad Rotterdam één van haar meest sprekende monumenten terug voor gebruik.

Wilt u uw stem uitbrengen op het project Slaakhuys of wilt u meer weten? Klik dan hier!

Opdrachtgever Frame Vastgoed Architect Jeroen Hoorn, architect | oorspronkelijk architect J.J.M. Vegter | uitwerking en begeleiding Marge Architecten | interieurontwerp hotel HDVL Designmakers i.s.m. Jeroen Hoorn Bouwer BIK bouw 

Over de Rotterdamse Architectuurprijs

De Rotterdam Architectuurprijs is een initiatief van de gemeente Rotterdam en wordt georganiseerd door AIR, Architectuur Instituut Rotterdam. Jaarlijks worden opdrachtgevers, architecten, bouwers en andere betrokkenen uitgenodigd om hun projecten in te dienen voor de prijs. Naast een juryprijs die wordt uitgereikt door de vakjury, is er een publieksprijs. Van 1 november tot en met 1 december kan iedereen die de architectuur van Rotterdam een warm hart toedraagt stemmen voor de RAP-publieksprijs. De winnaars worden op woensdag 18 december bekend gemaakt.

 • icoonBIK5
  BIK bouw
 • icoon1
  Betrouwbaar
 • icoon2
  Betrokken
 • icoon3
  Innovatief
 • icoon4
  Kwaliteit
 • icoon5
  Klantgericht
Contact gegevens

VESTIGINGSADRES: BIK bouw | Oosteinde 11 r | 2991 LG Barendrecht | 0180-726946 | VOLG ONS: